sâmbătă, 26 iunie 2010

Cafea (partea intai)

Pana acum 4 ani aveam un ritual de la care nu ma abateam in ruptul capului, desi urasc chestiile repetitive. Dimineata il duceam pe G cel mare la scoala dupa care la intoarcere poposeam la maica-mea unde beam cafeaua cu ea timp de o ora jumate. Invariabil cand plecam de acolo ma lua durerea de cap de rau ce-mi parea ca plec. Asta pentru ca R the Hulk nu bea cafea si nu reuseam sa-l conving sa renunte la acest prost obicei.
Acum 4 ani maica-mea a decis ca simte chemarea satului si s-a mutat la tara la 70 km distanta de mine, motiv pentru care eu am ramas sa nu mai beau cafea dimineata si de fapt intreaga zi, daca nu am cu cine. Urasc sa beau cafeaua singura si in consecinta erau zile in care nu beam cafea deloc. Ocazional cand mi se oferea ocazia de a bea cafea, nu refuzam nici o oportunitate, existand zile in care beam si patru cafele, fiind in imposibilitatea de a refuza orice invitatie primita. Cand ma asezam la coada la declaratii sau state de plata, imi luam intotdeauna o cafea, daca exista vreun automat, si zau ca devenea coada mult mai suportabia, pentru ca de fapt nu o beam singura.
Cand i se facea mila de mine Alisei, nepoata mea, venea la mine sa bem cafea. Am descoperit astfel ca ultimile guri de cafea sunt cele mai delicioase si s-a transformat bautul cafelei intr-un adevarat concurs de "cine are mai multa cafea pe fundul cestii si reuseste s-o tina acolo cat mai mult timp" fara sa se repeada hulpav asupra ei. Adica invinsa se uita invidioasa la invingatoare cum isi savureaza linistita ultima gura de cafea. Mai putin noi doua, toata lumea considera jocul asta teribil de prostesc. Dar nu e...
(Poza e facuta de cealalta nepoata a mea Gigea, care a spus ca ea nu rezista psihic la asa joc si in consecinta nu-l va juca... punct)

20 de comentarii:

georgiana spunea...

dragele de ele, cum stau eu ele ca clostele pe oo :)) Sunteti simpatice rau!

Mariana spunea...

Tu ești ca si soțul meu!Bea cafea o data pe cincinal si atunci o întoarce repede pe gât!
Eu beau o cafea pe parcursul a 8 ore!asta la slujba si rar mai beau una!Da si acasă beau asa ca nu beau deloc putina!
E dacă vin la tine o beau mai repede ca sa scapi totuși de mine!

CT spunea...

Am avut o placere deosebita pentru a-mi savura cafeaua ,dar in momentul de fata am taiat-o de pe lista la fel si tigareta. Ma simt foarte bine si va multumesc ca v-am cunoscut la o cafea!

minoki spunea...

Interesant jocul vostru! Din pacate nici eu nu am cu cine bea cafea dimineata. Iubitul meu nu bea cafea, a facut-o ceva timp asa... de dragul meu. Dar a renuntat pe parcurs. In schimba inca nu m-a privat de placerea de a-mi facea cafeaua dimineata si de a sta de vorba cu mine la o cafeluta.

Claudia spunea...

georgi fata, oua era bine daca puneam ca poate ieseau ceva pui :))

mariana fata, eu beau cafeaua in minim o ora, maxim 3 ore (ca mai mult nu rezist totusi). asa ca ne putem lungi linistite la cafea sau ceai, ce vrei tu ;;). bauturile in general ar trebui savurate, mai putin alea reci ;)

minoki, adevarul este ca si al meu, desi s-a obisnuit de vreun an sa bea cafea, o da pe gat. ma scoate din sarite sa dea cineva cafeaua pe gat, cafeaua trebuie vorbita si savurata in timpul asta. eh, bine totusi ca ai cu cine sa stai de vorba cand o bei :)

gigi spunea...

Nepoata ta nu bloggereste , nici un id- nimic? :)))))))

garcea spunea...

Am sa fac abstractie de faptul ca ritualurile astea tipic feminine sunt peste puterea mea de intelegere. Dar 4 cafele pe zi? Pai io beau 4 cafele´ntro ora:o)) Singurul lucru pe care am reusit sa mi´l impun. nu mai beau cafea dupa ora zece(am).

Mariean Viorel spunea...

Nebunii feminine - corect . De la a patra cana in sus incepe bautul cafelei , atunci cand ai gingiile putin amortite si o senzatie fina de suprasaturare .
Minoki , sa-i spui iubitului ca , daca ar bea cafea , ar fi mai protejat impotriva cancerului de prostata si impotriva monotoniei domestice si salbatice si poate ar actiona mai dur la fantezie 3 ;2 si 1. Observ din poza ca ritualul presupune si sosete adecvate dar asta e o finete despre care ar trebui sa vorbeasca Anca

Mariean Viorel spunea...

Mai dur adica ...masculin nervos care implica actiune nu doar comentariu...

georgiana spunea...

uite ca Mariean traieste!

Alisa spunea...

dar draga, nu mi se face mila de tine, pur si simplu ador sa bem cafeaua impreuna :X si sa te inving din cand in cand... apropo, cand dai o cafea ca tot te laudai ieri ;;) ?

Claudia spunea...

florinel ;;), mai jos nitzel e un comentariu de-al ei... dar nu prea blogareste. mult mai rar ca tine...

garcea, zau ca incerc sa mi te inchipui. cred ca esti ca veverita aia din "over the hedge". eu dupa cele 4 cafele (pe care nu ma mai incumet sa le beau toate intr-o zi) zici ca-s bagata in priza. si familia mea nu e prea pregatita pentru mine in felul asta :)). tensiune... ceva? probabil 10 cu 5...

viorel, voi barbatii dati cafeaua pe gat, nu? =)) ca nu va vad savurand o cafea, asa cum merita... altfel ati bea mai putine probabil. (sosetele fac si ele parte din ritual, bineinteles, la finalul caruia ne numaram dungile de pe ele si care are mai multe a castigat ;) )

georgi fata, il pierdusei pe viorel. era la alergat fata draga. ca la cata cafea bea cred ca trebuie sa alerge vartos dupa aia :))

alisuca scumpo, las ca stiu eu ca de fapt doar gandul ca ma bati te face sa vrei sa bei cafea cu mine :-*

EllA spunea...

1. Unde este comentariul meu de acum 2 sau 3 zile? :(

EllA spunea...

2. ..... urmeaza, dupa raspuns....

Claudia spunea...

ella fata, nu stiu unde e comentariul ca daca nu e in mail inseamna ca nu a fost trimis :)

gigi spunea...

Remarcat , notat :)

Mariean Viorel spunea...

Cafeaua o savuram ,noi barbatii , asa cum savuram viata , o maria buna si toate celelalte placeri mai mult sau mai putin ortodoxe. A nu se uita :suma viciilor luate cate trei , trebuie sa fie constanta - de ce bem cafea multa?
Buna georgiana ! Traiesc dar cam pe fuga : intru, citesc si.. mai alerg un pic .

Mariean Viorel spunea...

""Trebuie sa alerge vartos dupa aia""
Bun : si cine/ce e aia ?

Claudia spunea...

viorel, eu beau cafea aromata ca-mi place gustul. nu beau orice cafea. su dupa cine alergi... tu sa ne spui :))

Mariean Viorel spunea...

Aaaa.... in primul rand :o omoara barbatu , in al doilea rand : ma otraveste nevasta-mea . Uff , ca dracu .Amin .