duminică, 2 mai 2010

A zecea zi

Am sarit ziua a noua pentru ca nu mai era nimica nou de mentionat. Curcaneii o duceau foarte bine si au crescut pe zi ce trece mai mult.
Azi a fost ziua Z pentru mine. Astazi i-am dus la tara, la locul unde vor creste mari... iam, iam. Acolo mai au alti 102 frati de suferinta, pui de gaina. Care din motive de oprit curent 8 ore pe zi ca pe vremea lui ceasca, au ajuns 96.
Tin sa mantionez ca pot exista pierderi daca (cel putin) in prima saptamana de viata nu au lumina si caldura aprox 30 grade celsius.
Dar... "this is life". Am fost foarte fericiti sa descoperim cat de mult au crescut puii broiler in 10 zile, chiar si in nonconditiile care trebuiau respectate. Aratau mai mari decat puii de o luna, pe care mama mea i-a scos de la clocitoare, si care sunt de rasa pura maidaneza.
 Iar puiul schiop pe care l-am vindecat in prima zi, am constatat ca era bine sanatos si foarte vioi. Are niste semne caracteristice pe care nu le are nici unul din fratii sai. Trei puncte mici negre dispuse in linie pe varful capului. Stiu ca in timp se vor atenua si nu-l vom mai deosebi de ceilalti, dar am fost foarte fericita ca nu a fost unul din puii care au murit.
In final, curcaneii au zburat fericiti in mult mai mult spatiu decat cel faurit de noi in cutia de carton...
G cel mare mediteaza "Mmmmmm, am sa ma joc la calculator cand ajung acasa..."
A cel mic mediteaza "Mmmmmm, am sa ma joc la calculator cand ajung acasa..."

Mentionez ca in cursul saptamanii calculatorul este interzis minorilor...
Iar eu meditez la cat de buna e cafelutza in bataia  vantului...

4 comentarii:

Lino spunea...

Ai o familie frumoasă! Cred că eşti foarte fericită. :)

Claudia spunea...

da, sunt! suntem mai multi dar unii sunt cam timizi ;;)

angela tocilă spunea...

Să-ţi trăiască frumoşii copii, curcăneii şi puiuţii de găină care mie mi-s foarte, foarte dragi.

Claudia spunea...

:) si noi murim dupa ei. chiar daca acuma au mai crescut, tot dragalasi sunt... dar curcaneii sunt dragalasi foc. vin sa-i tii in brate si stau la mangaiat de zici ca sunt pisici...