luni, 24 mai 2010

Ploaie si intrebari

Am plecat cu forte proaspete la tara la maica-mea, in speranta ca vom termina, in sfarsit, un amarat de zid, care va desavarsi marea camera a celor 100 de pui de gaina. Azi este mare sarbatoare si chipurile este una si foarte nashpa. Noi suntem de parere ca daca si-asa avem o singura zi pe saptamana cand reusim sa mergem la tara, atunci, daca cineva este acolo sus cu ochii pe noi, mai mult ca sigur ne va intelege si nu va trimite cele noua plagi (sau cate or fi) ale Egiptului. Pe drum, vremea se anunta destul de sarbatoreasca, desi meteorologii anuntau altceva. In momentul cand am ajuns la tara, insa, s-a pornit o ploaie, pe care in alte circumstanta, as fi receptionat-o cu mare bucurie si incantare. Nu prea ne-am dat noi batuti si nici nu ne-am deprimat prea tare, pentru ca ar mai fi fost inca multe altele de facut, oricum. Ne-am vazut mai departe de treaba, mancare, cafea etc, in speranta ca ploaia, fiind una mai mult varateca, nu va tine prea mult.
 Ei bine, daca isi imagineaza cineva ca ploaia s-a oprit doar pentru ca cineva acolo sus ne iubeste, nu-si imagineaza bine. A plouat pana pe la 5 dupa-masa si la 6 am plecat noi. Acuma stau si ma intreb:
1. Oare e cineva acolo sus care ne-a trimis special ploaia ca sa nu putem face pacate muncind?
2. E cineva acolo sus care nu ne iubeste si care, vazand ca vrem sa ne impotrivim sortii, ne-a trimis ploaia doar ca se ne faca in ciuda?
3. N-am fost noi destul de pozitivi si, in speranta ca ploaia nu va veni, prin gandurile noastre am facut sa vina de fapt ploaia? (in cazul asta suntem puternici rau)
4. Oare tipa care a trecut pe langa noi, intr-o depasire nervoasa, si cu degetul din mijloc fluturandu-l pe langa noi, ne-a blestemat, ea fiind o persoana mult mai pozitiva decat noi?
As putea sa mai continui cu intrebarile...
La intoarcere am revazut curcubeul superb de duminica trecuta (in schimbul ploii cred).

12 comentarii:

Mariean Viorel spunea...

Acolo sus e cineva care iubeste sa ne vada facand pacate altfel decat muncind si pentru a ne aminti cat de puternici suntem a trimis un sol nasol cu un deget teapan in loc de bagheta.
Premiu : un curcubeu .
Imi prezint scuze pentru acest comentariu tipic .

Alisa spunea...

eu una cred ca trebuie sa privesti cu optimism in continuare viata si sa nu lasi intrebarile astea sumbre sa-ti umple mintea aiurea... si da inteleg ca era necesar sa definitivati "constructia" dar probabil ca ploaia a fost doar o pura coincidenta avand in vedere ca saptamana asta a plouat cam in fiecare zi...multi pupici pentru faptul ca esti cea mai scumpa si ca putem odata cu tine sa nu credem ca suntem singurii care isi pun tot felul de intrebari "absurde" si zic asta pentru ca viata e in continuare o mare enigma

Claudia spunea...

viorel :)) super comentariu! iti dau premiu curcubeul de acum 8 postari :)
alisuca fata draga :-*

Mariana spunea...

O acolo"sus"e cineva care va iubeste!EL este Doamne-Doamne!Dar azi a zis:Stop!si a dat cu ploaie!
O seara buna Anca!

Claudia spunea...

mariana, nu conteaza ploaia... ca-mi place :)

gigi spunea...

Amicus Plato, sed magis amica veritas ...il iubesc pe Dumnezeu , dar mai prieten mi-e adevarul , la tampitii de latini era Platon...dar merge si asa

Mariean Viorel spunea...

Gandeau atat de prost pt ca inca nu descoperisera ciocolata ,vodka ,tutunul ,si kalashnikov-ul ; iar noi gandim atat de bine ca ne bucuram in plus de: fotbal, religie,manele si prostie la rang de cinste. Stii ce i-a spus ZEUS tipei asupra cereia a coborat, ca o ploaie de aur,cu noua luni inainte sa apara Europa? Nici eu nu stiu.

georgiana spunea...

Las' sa ploua, ca vorba batranilor:"ploaia face bine la pamant" :) Oricum, se anunta o vara mai mult decat caniculara... S'apoi mai e ceva, ieri a fost sarbatoare iar voi aveati ganduri de munca.. nu bun! De asta a plouat!

Claudia spunea...

gigi, adevarul nu ne este intotdeauna prieten. cateodata mi-ar fi mers mult mai bine daca as fi tacut. adevarul iti este prieten doar printre prieteni :)
viorel, intelept esti! :))
georgi fata, zau ca parca sarbatorile astea sunt facute pentru lenevie. de fiecare data cand ma duc la tara (si asta doar duminica) ploua. daca mai e si sarbatoare... :-*

Mariean Viorel spunea...

Cumulul : viata, actiune,qi,intunecare, extaz,viziuni,nonactiune,Matilda,fum....produce nebunie-spun cunoscutii. Intelepciune? Hmmm. Inca ma doare cat sunt de prost !!
Multumesc.
Asteptam postari.
Un grup de doamne

Claudia spunea...

viorel mama, tu esti si spiritual si glumet, nu numai intelept. ma bucur de fiecare data cand iti faci aparitia :-*

Mariean Viorel spunea...

Ar fi indecent sa comentez