vineri, 21 mai 2010

Matematica

Mi se pare o chestie foarte interesanta tipul acesta de inmultire. Se spune ca este inmultire chinezeasca, dar nu stiu cat este de adevarat pentru ca imi aduc aminte ca profesorul meu de matamatica din liceu ne-a explicat acest procedeu. Ma mir cum de l-am uitat pana in ziua de azi, cand l-am primit pe mail. Bun de explicat celor mici cum sta treaba cu inmultirea.

10 comentarii:

georgiana spunea...

esxcelent!! culmea cum ne-o apucat matematica pe amandoua azi :))

Claudia spunea...

=)) pai da. asta-i culmea :)))

minoki spunea...

Draga mea, cred ca tot mai rapida e inmultirea clasica. Pana stai sa desenezi bete si apoi paranteze si sa numeri puncte.... Cred ca e buna pentru insomniaci.

silavaracald spunea...

No, la mine nu se vede nimic, aşa că nu pot decât să fiu de aord cu voi! :D

Claudia spunea...

da, minoki :)). asta e pentru cei care doar stiu sa numere.
mel fata, vezi ca asta nu se vizioneaza ca pe youtube, pentru ca e uploadat de mine. trebuie sa apesi pe butonul ala micut cu sageata pe el, stanga jos ;)

angela tocilă spunea...

dacă mi-ar fi desenat şi mie cineva matematica, cu siguranţă aş fi priceput şi eu cîte ceva :D

Mariean Viorel spunea...

Cu multumiri .Este un bun exercitiu pt un copil care invata tabla inmultirii (decat sa cante doar melodia si sa uite versurile).

Claudia spunea...

angela fata, puteam sa pun pariu ca esti fan matematica :)). matematica este asa de frumoasa, asa de ordonata, asa de exacta. matematica nu te inseala niciodata. iubesc matematica si as mai tine-o tot asa :)) te pup
viorel, pacat ca nu stiu mai multe exercitii din astea, ca zau sunt foarte bune pentru copii. bine ai venit :)

angela tocilă spunea...

Pentru mine, matematica e precum limba chineză: mă uit la ea ca celebrul viţel la poarta nouă. Doar geometria mi se părea accesibilă cît de cît, dar "cît de cît" ăsta, e foarte relativ.

Claudia spunea...

pai angela, dupa cum se vede, matematica e perfect explicata de chinezi. morala: trebuia sa te duci s-o studiezi in china :)) cine stie ce al doilea pitagora ai fi putut deveni. si impreuna cu talentul tau litarar... iti dai seama ce iesea :)