luni, 31 mai 2010

Sciatica

Anul trecut parca a fost anul sciaticii. Pe unde ma invarteam, toate cunostintele mele se vaitau de dureri de spate.
Din cauza unui accident, pe care-l voi povesti cu alta ocazie, m-am procopsit cu o durere infernala de mijloc, durere care cobora incisiv pe piciorul stang pana aproape de glezna. Am citit pe internet cam tot ce am putut gasi si am descoperit ca nervul sciatic este prins cumva, sau presat, intre vertebrele 4 si 5.
 Dupa indelungi chinuri in care am refuzat sa merg la doctor de teama ca-mi va spune ca am vreun cancer la coloana, ceva, am facut radiografie si alte tipuri de analize. In urma cercetarilor s-a descoperit ca am o chestie super banala numita taraneste "ciocuri pe coloana". Asa ca doctora mi-a prescris fizioterapie cu solux, masaj si diadinamice. Dupa cele 10 zile de tratament, situatia s-a imbunatatit si chiar reuseam sa merg fara sa ma vaiet la fiecare miscare. Dar nu am fost foarte multumita de rezultat, cu gandul ca daca acuma merg ca o baba, pai in doi-trei ani probabil imi va trebui un baston, sau chiar un scaunel din ala cu care am vazut ca merg persoanele in varsta ca si sustinere.
,Asa ca, de la diverse cunostinte, am aflat intamplator de un vraci. Nu am incredere in vraci, dar disperarea mea era prea mare. Dupa care mi-a intrat serios in cap ca vraciul din Mangalia este singura mea speranta de recuperare.
Dupa multe interventii, fiindca nu primeste chiar pe toata lumea, am ajuns la EL. Ei bine, nu am facut decat doua sedinte, cate una pe saptamana, fiindca nu a fost nevoie de mai multe. Initial mi-a spus ca sub nici o forma sa nu mai umblu cu buricu' gol, sa nu mai stau in picioarele goale, sa-mi corectez pozitia cand stau pe scaun si sa rezolv problema cu calciu. Masajul facut a fost destul de insuportabil de dureros, dar la plecare deja nu ma mai durea piciorul DELOC.
Temele pentru acasa au fost insa foarte ciudate. Acasa, ca sa rezolv problema cu calciu, trebuia sa-mi fac o supa cu oase de vita si sa beau jumatate de litru pe zi timp de o luna. Asta n-are nimica ciudat. Ciudat este ca mi-a spus ca trebuie neaparat sa beau 100 ml Alexandrion, cum ajung acasa, si dupa aceea sa merg toata ziua pe jos. Asta da tema!

Va urma

11 comentarii:

Claudia spunea...

lasa viorel ca vezi tu la postarea urmatoare ce a iesit pana la urma ;))

Mariean Viorel spunea...

Chestia cu masajul dur este usor de inteles : chiar si japonezii in DO-IN subliniaza ca pt femei masajul trebuie sa fie atat de dur incat aproape sa nu mai miste(bag seama ei nu-si bat nevestele)

georgiana spunea...

1. Alexandrion sau Alexandion?
2. daca'i Alexandrion, de ce bei lichior de portocale?
3. Pune sotul sa'ti aplice niste masaje "eroice", sa vezi cum nu te mai doare nimic! :D

Mariean Viorel spunea...

Draga Georgiana , daca tu crezi ca dupa un masaj 'eroic' nu te doare nimic, inseamna ca pana acum nu ai avut parte de niciunul corect executat . SCHIMBA CEVA CA AR FI PACAT SA RAMAI CU ACEASTA IMPRESIE GRESITA.
Un grup de doamne..

Savu spunea...

Pai dupa 100 de Alexandrion,dracu mai nimereste drumu'!

minoki spunea...

Draga Anca, zau ca nu stiu unde ai nimerit. Nu am mai auzit de asa ceva. Chiar ce legatura o avea alcoolul cu mersul si sciatica.? Si nu altceva decat Alexandrion?

Claudia spunea...

georgi fata, mersi de corectare (am citit de vreo cateva ori si tot nu ma dumiream unde sa pun R-ul :)) ca mi se parea ca e acolo ). acuma nu mai am Alexandrion dar zau ca a fost o experienta de neuitat pentru mine. m-am lasat odata pe mana magica a lui barbatu-meu si a iesit alt subiect de postare cu care voi sfatui pe toata lumea sa nu se lase masati de oricine nu stie cu ce se manaca asta.

GRUPULUI DE DOAMNE le dau dreptate ;))

savu, ai sa vezi tu ca nu l-am nimerit din prima ;;)

minoki, nea ion avea mare incredere in Alexandrion fiindca aflase procesul tehnologic s.a.m.d. l-am intrebat si eu daca e ok daca beau altceva si a zis ca el imi recomanda expres asta. eu m-am dus sa ma fac bine nu sa-l contrazic. si nu vroiam sa mi se scoata ochii ca totul n-a fost ok si nu m-am facut bine pentru ca n-am facut asa cum mi s-a spus.

gigi spunea...

Eu cred ca Georgiana are dreptate un masaj bun pe tema asta de scapa de orice durere si orice grija , conteaza doar sa fie facut bine:)

Mariean Viorel spunea...

da mai... dar nu a auzit de febra musculara de dupa masaj...cred ca din cauza ca in Iasi e mai frig

Claudia spunea...

viorel si gigi, conteaza foarte mult unde se face masajul ;) unele se lasa cu febra, altele nu...

gigi spunea...

depinde cat esti de insistent=))