luni, 7 iunie 2010

Celuloza

Celuloza, celulita, tot aia e! Am descoperit anu' trecut celulita. Adica am descoperit ca-mi pasa. Probabil apropierea de schimbarea prefixului cu cea mai urata cifra din istorie m-a facut sa-mi mai caut si alte cusururi. Asa ca am descoperit ca zona pe care e cel mai bine sa cazi, ca are ce atenua socul de la cele doua perne rotunde, e cam plina de celuloze din alea. Asa ca, dupa asa revelatie nu puteam sa stau cu mainile crucis pe piept. Am cautat in disperare metode cat de naturiste posibil si mai ales pe care sa le pot folosi acasa.
Deci... zatul de la doua cafele amestecat cu o lingura de ulei de masline, se amesteca bine bine. Eu cafeaua de dimineata o beau la filtru din acela care fierbe pe aragaz. Cand deschid filtrul ca sa-l curat, zatul de cafea il pun la uscat pe o farfurioara la geam. Uleiul de masline folosit este din acela de samburi de masline, ca si-asa mixtura asta nu am de gand s-o mananc. Desi miroase fabulos atunci cand o folosesc... Cu toata mixtura asta se maseaza zonele afectate de celulita pana se inroseste pielea. Operatiunea este de recomandat a se face in cada inainte de dus. Asta de trei sau patru ori pe saptamana.
La mine a functionat si m-am tinut de toata afacerea asta vreo doua luni (din vara desigur). Bineinteles ca nu dispare cu totul dar imbunatatirea este vizibila. N-am tinut nici un regim desi s-ar recomanda sa se evite bauturi acidulate, mancaruri grase si zahar. Pot sa spun insa ca dupa cel putin o luna m-a lovit o lene de ma durea rau de tot. Si, dupa ce nu se mai foloseste aceasta metoda, celulita apare de parca n-ar fi plecat in veci de acolo.

17 comentarii:

Mariean Viorel spunea...

Unul din rosturile tratamantelor naturiste este schimbarea subtila a modului de viata .
Este bine , pt orice tip de tratament , sa folosesti doar produse autohtone : altfel rezultatele sunt pasagere{ nu le recunoaste ADN-ul pt ca nu le avem in "memoria generatiilor")


Cauta un vraci mai bun !
MERLIN

minoki spunea...

Sa renunt la dulciuri? No way!!!

Mariean Viorel spunea...

Ma refeream la plante, de ex mai bine folosesc ganoderma de pe un stejar de aici decat una de cultura de oriunde altundeva

georgiana spunea...

iti recomand Supliformul de la Hofigal! http://www.naturaplant.ro/produse/1038/Supliform
La mine a dat rezultate!

Claudia spunea...

viorel, poate-mi dai tu adresa lui merlin asta ca stiu ca-l cunosti ;)
(la mine in familie sunt renumita cat sunt de nebuna cu alimentatia sanatoasa. mai mult de atat in materie de mod de viata n-am cum sa schimb decat daca ma duc sa traiesc in padure).
oricum, ganoderma aia mi se pare scumpa cu crengi. nu intentionez sa ajung la pepeni cu tratmentul asta anticelulitic. tratament mai ieftin ca asta nu cred sa se gaseasca;)

minoki fata draga, norocul meu ca nu duc dorul la dulciuri. daca miar zice cineva ca traiesc un an in plus daca renunt la dulciuri, as face-o fara probleme.

georgi fata, ma intereseaza mai ales daca da efecte de durata ;)

georgiana spunea...

Anca, trebe intretinere dupa o anumita varsta.... Un aerobic ar fi ideal! Iti recomand tie, ca eu's o putoare ce n'ai vazut...! :)))

Claudia spunea...

georgi fata, nici eu nu-s mai breaza =)). dar fac juma de ora de dance-mat. eu zic ca e destul pentru mine, ca sa nu zic ca nu fac chiar nimic. acu 2 luni ma apucasem de abdomene si mai mult de 2 sapt nu m-a tinut ;)). am imbatranit rau daca am ajuns sa nu mai am chef de nimic.

Mariean Viorel spunea...

Ganoderma am eu din padure si pt rude e gratis .
Adresa lui Merlin o caut, o gasesc si o trimit.

fata din vis spunea...

celulita are farmecul ei. La 40 de ani, din anumite motive, m-am ingrasat brusc. Mi-a trebuit un an sa dau jos 10 kilograme. Si sa nu le pun inapoi. Sunt foarte atenta la ce mananc, cat, cate calorii, sa fac miscare, sa beau multe lichide, in special ceaiuri si apa plata. O gramada de preocupari de acest gen.

klausen1976 spunea...

as putea sa dau reteta asta unor colege de la munca ... dar am curaj , oare ? :) :) :)

Mariean Viorel spunea...

Hai mai fetelor....in loc de abdomene, sali, chinuri usurele... indagostiti-va asa cum sta bine la 30 de ani si slabiti.

Altgrup de doamne

Claudia spunea...

fata din vis, zau ca nu am prea priceput farmecul celulitei. poate doar ca ma face sa traiesc intens, adrenalina 100% cand ma ostenesc s-o dau jos si mor de teama ca n-o sa reusesc. eu n-am fost grasa cu adevarat niciodata. nici cand am fost gravida. asa ce de unde a aparut pe mine asa dihanie, nu-mi prea explic. bine ai venit la mine pe blog :)

klausen, cred sincer ca ar trebui sa incerci ;)). dupa aceea mor de curioasa ce postare o sa faci, pentru ca musai trebuie sa ne oferi o postare cu experienta traita :)) (vorba aia... putina adrenalina nu-ti strica)

grupului de doamne, daca as avea 30 de ani n-as avea celulita. se pare ca ciudatenia asta apare la 40 cand deja esti prea suspicios sa te indragostesti.

georgiana spunea...

Anca, tocmai am aflat acum de la o doctoră că Supliformul asociat în masaj cu tinctura de ardei iute dă rezultate spectaculoase! Astea le găseşti de cumpărat la magazinele cu profil naturist!

Mariean Viorel spunea...

Sunt bune toate dar si oleaca de dragoste...medical asa...

Claudia spunea...

georgi fata, tinctura aia cu ardei iute chiar e buna. am testat-o si eu anu trecut. mai nasha e cu masajul. maseorul la care am fost eu anu trecut mi-a zic ca in uleiul de masaj (care e simplu ulei de masline) baga o ciusca din aia rosie. era o ciusca mare de vreo 10 cem la 100 ml de ulei. probabil ca si ala a avut efect, pe langa amestecul ala al meu cu zat de cafea.

viorel baiatule, la cat de bine o duci tu la capitolul asta (love) cred ca n-ai pic de celulita ;))

Mariean Viorel spunea...

Celulita n-am dar am cocoasa ! Iar cu dragostea... dezastru. Vezi tu: 40 de ani, suspiciuni,,, praf,,

Claudia spunea...

viorel, la 40 ai suspiciuni ca si la 18. doar ca de alta natura :))