sâmbătă, 24 aprilie 2010

A doua zi

Azi a fost o zi mult mai buna din punct de vedere curcanesc si nu numai. N-am mentionat in Prima Zi ca am de fapt si 5 pui de gaina. Cum eram destul de ingrijorata ca Ella va avea o parere destul de... hm ... contradictorie cu parerea mea, am evitat mentionarea sus-numitilor pui de gaina tip Broiler.
 Asa... unul din cei cinci pui de gaina avea o mica problema. Statea in pozitia spagat si am fost asigurata ca nu va mai apuca prea multe zile. In consecinta, cam din aceasta cauza m-am hotarat sa-l gazduiesc si pe el, dar pentru ca sa nu stea chiar singur, am mai luat alti patru pui sanatosi ca sa-i tina companie. Acuma sunt foarte fericita ca i s-au indreptat picioarele si, daca n-ar fi avut o mica pata neagra pe spate, nici nu l-as mai deosebi de ceilalti. Nu stiu care a fost fenomenul de si-a revenit, dar oricum nu mai conteaza.
Curcanii au dovedit pana la urma ca le-a venit mintea la cap si au inceput sa manance. Bineinteles ca la inceput le-am aplicat metode de convingere. Adica apucam un curcan cu mana stanga si, cum sunt si foarte priceputa, tot cu mana stanga ii tineam ciocul deschis. Iar cu mana dreapta ii indesam cu multa convingere mancarea pe gat. Cand trebuie sa faci cuiva un bine, parerea mea este ca trebuie sa-l fortezi sa priceapa asta. Mai tarziu am descoperit alta metoda de convingere: ou fiert dat pe razatoare si amestecat cu mancarea. Am ajuns astfel la concluzia ca nu mananca pentru ca de fapt nu le place mancarea. Oua in schimb ar fi mancat cate unul pentru fiecare daca eram destul de nebuna ca sa le dau.
Cum in prima zi curcanii pareau dispusi sa manance orice in afara de mancare, asta implicand colegii lor pui, m-am hotarat sa-i separ. Asa ca noaptea trecuta curcanii nu au stat impreuna cu puii. Dar cum astazi, dupa ce au realizat ce trebuie sa manance de fapt, curcanii si-au petrecut ziua impreuna cu puii de gaina. Au invatat foarte multe de la acestia, dovedind ca de fapt chiar daca nu stiu ei nimica sunt dispusi sa invete lucruri noi. Asa ca n-am mai fost nevoita sa le dau apa cu siringa pentru ca au priceput in final ca pot bea si singuri.

2 comentarii:

EllA spunea...

:))Iti mai trebuie 2 boboci de rata si vreo cateva gaste :))

Claudia spunea...

nu-ti face probleme ca sunt pe vineeeeeee :))