luni, 14 iunie 2010

Leapsa cu ceai

Asta este alta leapsa tare pentru mine, pentru ca eu beau ceai cat cuprinde. Asa ca ii multumesc lui Mariana ca mi-a dat ocazia sa strig in gura mare ce mult imi place ceaiul.
Beau ceai din plictiseala, beau ceai cand nu pot sa beau cafea, beau ceai cand mi-e frig, beau ceai cand sunt bolnava. De fapt pentru mine nu e greu sa gasesc un motiv de a bea ceai pentru ca oricand imi tuna ma duc si-mi fac. Probabil am fost chinezoaica intr-o viata anterioara.
Deci, fiindca am inteles ca nu e bine sa bagi mai nimica la microunde si eu am apucat totusi sa-mi iau asa ceva, bag la microunde o cana cu apa si o las la incalzit 2 minute. Am observat in timp ca este mai mult decat suficient. Dupa care pun o lingurita de frunze sau un plic de ceai si-l las la infuzat 8 minute. Adaug dupa aceea doua lingurite cu varf de miere. Daca n-am, ma sacrific si pun zahar (rog sa nu se ingrozeasca nimeni). Daca ceaiul trebuie cumva din motive terapeutice sa-l beau neindulcit, atunci se schimba foaia. Il las sa se raceasca si-l dau pe gat cu strambatura de rigoare. Daca nu trebuie sa fac asta, atunci imi place sa-l savurez si-l beau incet, incet, eventual imi pun si o felie de vreun fruct in el ca: mar, portocala, lamaie etc. Trebuie musai sa fie compatibile cele doua, fructul cu ceaiul.
Preferintele mele la ceai sunt nelimitate, totul este ori sa-mi placa la gust, ori sa mi se spuna ca are efecte magice precum intinerire, netezire de riduri, calmare de nervi, chelire instantanee in anumite zone etc Sunt destul de credula in sensul asta.
Ceaiul meu favorit dintre toate ceaiurile este pe primul loc ... cafeaua. Daca stau sa ma gandesc bine este din plante si se infuzeaza o lingurita de cafea dupa care se adauga o lingurita de zahar fiindca cu miere este bleah.
Ceaiul de pe locul doi este ceaiul chinezesc pe care nu l-am mai baut de cand eram mica pentru simplu motiv ca nu am mai gasit asa ceva. Am incercat diverse ceaiuri chinezesti din comert dar nici unul nu este ca cel pe care il beam cand eram mica, nu stiu de unde il avea maica-mea.
Ceaiul de pe locul trei este cel de menta, care mi se pare grozav de racoritor si care merge amestecat cu orice fruct.
Ceaiul de pe locul patru este cel de lamaita, o planta precum menta care este foarte aromat si pe care l-am descoperit recent.
Ceaiul de pe locul cinci si ultimul, pentru ca as putea s-o tin asa multa vreme, este cel de musetel. Nu stiu deloc de ce imi place ceaiul asta,si nici de ce toata lumea se uita la mine de parca as fi picata din luna cand recunosc asta.
Leapsa asta este buna pentru Minoki, Giana, Melami, Angela si Gabriela, care par a fi bautoare de ceai. Sper sa nu ma insel. Nu indraznesc sa pun vreun barbat la asa leapsa ca rareori vad barbati sa bea ceai.

19 comentarii:

Mariana spunea...

Anca,am fler asa-i?te-am nimerit!
Ai făcut un adevărat articol!
Fain,sa-ți fie de bine!Poate ma apuc si eu înainte sa înceapă iarna(deși știu ca asiaticii beau ceai călduț și vara)
Pa și noapte buna!

Claudia spunea...

eu beau si vara, muuult, dar nu prea fierbinte.
noapte buna si tie :)

mishulake spunea...

Sigur!barbatii nu beau ceai,2 minute fierbe apa, 8 minute infuzarea ! Si nici nu merge cu tigare !ceaiul.

Claudia spunea...

ei nu merge mishulake :)) merge cu ceaiul orice vrei. de ex poti sa fumezi din alea "dietetice" oentru plamani ;)). nu stiam ca esti fumator, hm...

gigi spunea...

Asta pentru ca nu avem ceaiuri bune :) Trebuie sa mergem la cules ierburi...barbatii beau ceaiuri dar numai cand sunt singuri:P

Claudia spunea...

florin, ti-e lene sa mergi la cules ierburi mai degraba ;)). ca-l bei tu singur nu prea cred :P

starlightinjuly spunea...

barbatii beau ceai de struguri sau de prune...:)aper sa nu se supere tare pe mine.
Eu beau ceai zilnic. Cat o cutie pe saptamana. Am inlocuit cafeaua cu ceaiul, desi nu au crezut ca voi putea face asta vreodata. Inainte obisnuiam sa beau cate 5-6 cafele pe zi. Acum beau cate una la doua zile.

gigi spunea...

Nu e nimic mai relaxant decat sa stai la un ceai dupa o saptamana plina...singur , reconstrruind menteal tot ce ai facut ....merge si alcoolul , dar cu alte ocazii...cu caldura asta merge relaxarea si marea....anca, invita-ne :))

Claudia spunea...

Anca spunea...
starlightinjuly,bine ai venit :).
buna asta :)). chiar ca ceai de prune si struguri sunt bune pentru ei ;)). dar mama mia ce de cafea beai inainte. eu am baut odata 4 cafele si-am tremurat toata ziua de credeai ca am 10 celulare puse pe vibratii pe mine.

florin, pai sa stii iarna pun o lingura de rom in ceai. mi se pare foarte delicios asa.
pai si ce mai astepti... hai la mare si la soare :)) (desi nush ce se intampla ca a tot dat cu ploaie si ieri si azi :( )

Mariean Viorel spunea...

Merge perfect ceaiul cu rom ,totul e sa respecti proportia :o lingura de ceai la 1L de rom (pt fete merge mai diluat adica cu doua linguri de ceai)

Alexandra spunea...

Acelasi ceai il am si eu pe primul loc :P Vara un ceai caldut este numai bun :)

gigi spunea...

daca il faci cu rom caldut..AHOI!Yo ho ho and a bottle of rum.

Claudia spunea...

mai viorel, romul e amar ca fierea daca pui mult. mie-mi place dulce. gaseste alte proportii ;)

alexandra, :)) perfect. ala si este cel mai bun ;)

florinel, daca il fac cu rom caldut pai nu se duce tot alcoolul?

gigi spunea...

la temperatura camerei Ancuta:P

Claudia spunea...

ahaaaa, deci asa. ei las ca incerc si vad eu. daca nu ma binedispun, tu esti de vina ;))

gigi spunea...

Bine, dupa o sticla de rom totul e permis....in afara de aerobic :)) Sigur te binedispui :)

Claudia spunea...

s-o crezi tu florin, ca nu merge aerobicul. mama mama ce fortzoasa ma simt atunci. sunt in stare sa topai ore in sir... :)) si sa-l bat si pe R... (probabil asa vine binedispunerea)

gigi spunea...

Nu am zis ca nu merge , am spus ca nu e permis:))) motivul l-ai explicat tu =)))

Claudia spunea...

florin, aaaa =)) nu stiu ce e asa de nepermis la motivul meu :)) (poate viceversa n-ar fi permis ;)) )