joi, 1 iulie 2010

S.A.D.V.A

S.A.D.V.A. (Sindromul Atentiei Deficitare la Vârsta Avansata)

Sunt alaturi de toti cei care au trecut de 40 de ani, iar cei care înca n-au trecut sa nu râda si sa aiba speranta ca într-o buna zi vor ajunge acolo!
Cei care au trecut deja de 40 sau au aceleasi simptome sunt anuntati ca s-a descoperit diagnosticul acestei boli: S.A.D.V.A (Sindromul Atentiei Deficitare la Vârsta Avansata)

Pentru a întelege mai bine:

1. Am hotarât ieri sa spal masina: am luat cheile si am pornit spre garaj, moment în care tocmai am vazut corespondenta pe masa.
2. Bun, o sa merg sa spal masina, dar mai întâi sa arunc o privire, poate ca e ceva urgent.
3. Am pus cheile masinii pe birou, lânga scrisori, si aruncându-mi ochii am vazut a erau câteva facturi de plata si multa publicitate inutila, drept care am hotârât s-o arunc, dar am vazut ca gunoiul era plin.
4. M-am gândit ca-i mai bine sa-l golesc întâi. Am pus facturile pe birou, dar mi-am dat seama ca ar fi mai întelept înainte de orice sa merg la bancomatul de lânga casa si sa platesc facturile.
5. Am lasat gunoiul jos, am luat facturile si m-am îndreptat spre usa.
6. Unde sa fie cardul de bancomat? Ah, în buzunarul hainei pe care am avut-o ieri pe mine!
7. Trecând pe lânga masa, dau cu ochii de berea pe care tocmai o beam. Ma duc dupa card dar mai întâi o sa pun berea asta la frigider.
8. În drum spre bucatarie constat ca plantele au un aer cam ofilit; ar fi sa le ud.
9. Pun berea pe masa din bucatarie, când Ia te uita, dau de ochelari! Îi cautam de câteva ore. Sa-i pun bine repede!
10. Iau un vas cu apa si dau sa ma duc spre sufragerie.
11. Au uitat telecomanda televizorului aici. Deseara, când o sa vrem sa dam drumul la Tv. nimeni n-o sa-si aduca aminte s-o caute la bucatarie. Mai bine s-o duc imediat în sufragerie. 12. Pun ochelarii pe masa si iau telecomanda.
13. Pun apa la planta si vars pe parchet. Las telecomanda pe sofa si merg sa iau o cârpa sa sterg pe jos.
14. Trecând prin hol ma gândesc ca ar trebui sa schimb rama unui tablou.
15. Merg mai departe dar nu mai stiu ce ma duceam sa fac!!!
16. Ah! Ochelarii Nu! Mai întâi cârpa! O iau.
17. Dar dau cu ochii de cosul de gunoi plin.
18. La sfârsitul zilei: masina e tot nespalata,facturile nu le-am platit, berea s-a trezit pe masa, la planta am pus doua picaturi de apa, nu stiu unde este cardul, nici ochelarii, nici cheile masinii!
19. Când încerc sa înteleg de ce n-am facut nimic astazi, ramâm ca traznit pentru ca stiu c-am fost ocupat toata ziua!
20. Îmi dau seama ca e grav si ca trebuie sa merg la medic, dar mai întâi cred c-o sa ma uit pe restul corespondentei.


Acest post l-am primit pe mail de la o buna prietena care si-a dat seama ca ma caracterizeaza si ca ma indrept veriginos spre acest sindrom. Am senzatia ca am ajuns.
Erata: a se inlocui berea cu un pahar cu lichior dulce, nu conteaza...

10 comentarii:

Angela spunea...

În locul amicei tale, mă opream la bere, clar!

Anca spunea...

angela =) chiar ca buna sugestie. o viata avem ce mama naibii ne facem atatea griji ;))

Mariean Viorel spunea...

Nu i-au iesit taiteii !

mishulake spunea...

I-auzi dom-le , nu stiam ca-i spune asa ! SADVA !
Da' la doctor trebe mers,ca-i cam multa SADVA d-asta in 20 de puncte ! Io fac cel mult unu si jumatate de punct ! ma sesizez, s-aprinde becu',iau o tigara, shed si zic Ba ! te tampesti ! iziboi !

minoki spunea...

Anca, draga mea... chiar ai reusit sa ma sperii. Din cauza varstei.Eu am trecut pragul. De 40. Inca nu am simpotmele descrise acolo dar ...parca ma regasesc totusi in cateva puncte.

Anca spunea...

viorel, eu imi aduc aminte ca mi-au iesit :))

mishulake, ori te dai mare ori esti din cale afara de relaxat. probabil ca ar trebui sa-mi dai si mie becul ala al tau ;))

minoki fata draga, eu m-am regasit in prea multe. de vreo 20 de ani... :)). cred ca o sa urmez sfatul lui mishulake cu "iziboi" :))

C T spunea...

E momentul sa va faceti o lista dupa care sa rezolvati fiecare actiune in parte...eu sunt mult mai trecuta si nu mi se intampla asa ceva !Dar am invatat sa nu fiu stresata!

Anca spunea...

C T fata, eu nu prea pot sa fac lista ca mereu apare ceva neprevazut si ma imbolnavesc de nervi daca imi da lista peste cap. am observat ca daca nu-mi mai fac planuri ca magarul imi vine mai usor sa stau relaxata... ma cam las dusa de vant adica ;)

mishulake spunea...

Pentru ca NU am motive sa fiu din cale-afara de relaxat, am ''becul''!
Cred ca SADVA-i pe fond de relaxare !

Anca spunea...

aaaa mishulake. deci eu credeam ca becul il foloseti ca esti foarte relaxat. oricum la mine SADVA nu e pe motiv de relaxare ci dimpotriva. oricum mai sunt si alte metode de relaxare inafara de bec ;))